Mortens aften​

Traditionen kom til Danmark i 1600-tallet, hvor det blev skik at spise gåsesteg - senere andesteg - aftenen forinden den 10. november. Navnedagen for Sankt Martin, på dansk Morten Bisp, er fortsat markeret i vores års.

Hvorfor spiser vi andesteg på Mortens Aften?

​Sagnet siger, at Morten (Martin) ikke ville være biskop og derfor søgte at gemme sig i gåsestien, men gæssene røbede hans skjulested, hvorfor han blev fundet og udnævnt til biskop den 11. november i 300-tallet. Biskop Martin påbød derfor alle at slagte og spise en gås på den dag som en slag straf over gæssene. Om sagnet er sandt er tvivlsomt, men fakta er: Martin af Tours var en historisk person, der i 650 blev ophøjet til helgen og fik sin egen helgendag den 11. november. I Tyskland og Frankrig blev den 11. november dagen for de store "martinsfester" til at fejre vinhøsten og spisning af god mad - som regel gåsesteg.

Mortens aften - 10. november 2019​

Menuen sælges i perioden 1 - 17 november.

Helstegt and m. sveske og æble.

Marineret rødkålssalat m. æble, abrikos, persille, tranebær og brændte mandler.

Appelsinsalat m. små friske salatblade, chili, granatæble, forårsløg, blåbær og hakkede nødder.

Stegte æbler m. timian og kanel.

Hvide kartofler m. smør og persille.

Andeskysauce kogt på fond.

​Cheesecake på kiksebund m. citron, ribsgele og friske bær.

(portions anrettet)​

Min. 6 kuverter

​Pris kr. 165 pr. kuvert​

Vinforslag:

Cape Mountain Chenin Blanc

Il Fagio Montepulciano D’Abruzzo

Hold dig opdateret

​På vores Facebook kan du se de seneste billeder og videoer fra vores hverdag. Du kan blandt andet se gode tilbud og spændende konkurrencer.

Food To Go

CVR: 38540904

Telefon: 20 93 28 00

Kocksvej 5

3600 Frederikssund - Rutevejledning

​Åbningstider: Mandag-fredag: 8:00-19:00 | Lørdag: 8:00-14:00 | Søndag: Kun efter aftale

Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter